Wedden op voetbal

Voetbalwedden op goksites

Wilt u gaan wedden op voetbal? Dan kan het van pas komen om veel van de voetbalsport te weten te komen, inclusief alles wat met voetbal samenhangt. Zo ontdekt u wat de regels van voetbal inhouden, wie verantwoordelijk is voor de Belgische voetbalcompetitie en hoe u uiteindelijk kunt wedden op voetbaluitslagen.

Zo kunt u wedden op voetbal

Als u wilt gaan wedden op voetbal dan kunt u terecht bij een groot aantal bookmakers en online wedkantoren. Voor alle wedstrijden die er op dat moment in de wereld gespeeld worden is het vaak mogelijk om geld op in te zetten. De meest eenvoudige manier van het gokken op voetbal is om te voorspellen welk team de wedstrijd wint of dat het gelijk wordt. Dat is vergelijkbaar met de Toto. Maar er zijn veel meer inzetmogelijkheden bij voetbalwedden. U kunt bijvoorbeeld ook geld inzetten op welke speler het eerste doelpunt zal maken, hoeveel rode kaarten er in de wedstrijd vallen of of een penalty er wel of niet in zal gaan. In dat laatste geval hebben we te maken met live wedden op voetbal. U kunt dan tijdens de wedstrijd nog op allerlei gebeurtenissen inzetten.

Populaire weddenschappen bij voetbalwedstrijden

Zoals u ziet: er is heel veel mogelijk bij het geld inzetten op voetbalmatches. Maar wat zijn nu de meest populaire inzetten bij goksites in België? Wat doorgaans veel door spelers gedaan wordt is de weddenschap op 'onder of boven de 2,5 goal'. Ofwel: vallen er in de wedstrijd waar ik op inzet in totaal meer of minder dan 2,5 goal? 2,5 is namelijk wereldwijd het gemiddelde aantal goals dat er per wedstrijd valt. Check vooraf wel even goed of dat dus ook zo in België is. In Nederland ligt dat gemiddelde namelijk iets hoger. Wat ook een populaire inzet is, is om een reeks van inzetten te doen: een zogeheten acca of accumulator. Door inzetten op elkaar te stapelen, worden de quoteringen ook een stuk hoger. Kiest u bijvoorbeeld voor drie weddenschappen waarbij de ene 1,5 en de andere twee 2 als quotering hebben, dan is de totale quotering voor die weddenschap 1,5 x 2 x 2 = 6. U moet dan natuurlijk wel alle drie de weddenschappen juist voorspeld hebben.

Gokken met bonussen bij voetbalwedden

Het leukste is natuurlijk als u geld kunt inzetten dat niet van uzelf is. Zorg er dan voor dat u een bonusbedrag opstrijkt bij de bookmaker of goksite waar u zich aanmeldt. Meestal is dat in de vorm van een percentage van uw eerste storting. Soms ook wel een klein speelbedrag door uzelf alleen maar aan te melden. Of u krijgt een risicoloze weddenschap aangeboden: als u verliest mag u nogmaals met datzelfde bedrag gratis een nieuwe weddenschap plaatsen. Check vooraf even bij welke bookmaker u de beste bonus ontvangt, of meldt u voor meerdere sites aan en strijk ze allemaal op.

Verschillende voetbalcompetities en voetbaltoernooien

Op het hoogste niveau wordt voetbal in verschillende vormen gespeeld. Zo is er de reguliere landelijke competitie, in België de Jupiler Pro League ofwel Profvoetbal 1A geheten. De competitie bestaat uit zestien teams die elk jaar strijden om het landskampioenschap. Na de reguliere competitie waarin alle teams een keer uit en thuis tegen elkaar spelen, komen de zes beste teams in de play-offs terecht. De nummers 8 tot en met 15 en de drie hoogst geëindigde teams uit de Eerste Klasse B spelen ook nog play-off wedstrijden. Het laagste team degradeert rechtstreeks naar de Eerste Klasse B. In 2017 werd RSC Anderlecht kampioen van België. Eens in de vier jaar vindt er ook een groot landentoernooi plaats. In Europa wordt elke vier jaar het EK gehouden. Het WK wordt ook eens in de vier jaar gehouden. Landen kunnen zich voor deze toernooien kwalificeren door het goed te doen tijdens de kwalificatietoernooien. De beste spelers van elk land worden dan geselecteerd en gaan op jacht om uiteindelijk Europees- of zelfs Wereldkampioen voetbal te worden.

Geld winnen

Hoeveel geld u daadwerkelijk inzet en in welke vorm is natuurlijk helemaal aan u. Het is wel verstandig om eerst een paar keer met kleine bedragen te oefenen voor u de wat meer rigoureuze beslissingen gaat nemen. Zo kunt u kijken of u geld kunt winnen met sportwedden en krijgt u feeling met wat er allemaal mogelijk is bij voetbalwedden.