Wedden op de Tour

Wedden op de Tour de France

Als u wilt gaan wedden op de Tour de France, dan is het natuurlijk handig om veel van deze wielerronde te weten te komen. Hoe beter u op de hoogte bent van de wedstrijden, de renners en alles daaromheen, hoe groter de kans is dat u succesvol geld in kunt zetten.

Wat is de Tour de France?

De Tour de France (of de Ronde van Frankrijk) is een meerdaagse wielerwedstrijd die voor het grootste gedeelte door Frankrijk gaat. Kortweg wordt er ook vaak over de Tour gesproken. Hij behoort tot de drie grote rondes van Europa als het aankomt op wielrennen, dus naast de Vuelta en de Giro. De Tour de France bestaat al sinds 1903 en is door de jaren heen uitgegroeid tot de belangrijkste en meest eervolle wielerwedstrijd van het jaar. Een aantal wielrenners wist de Tour de France meerdere malen te winnen, zoals de Fransen Anquetil en Hinault, de Belg Merkx en de Spanjaard Indurain. Zij wisten allemaal vijf keer de Tour de France te winnen. Er was overigens nog iemand die vaker won, namelijk Lance Armstrong (7x). Maar nadat hij het gebruik van doping had toegegeven, moest hij al zijn gewonnen titels weer inleveren. De Tour de France duurt in totaal drie weken en bestaat uit verschillende dagetappes. Er zijn bergetappes, etappes waar vooral de sprinters kansen maken, tijdritten en ploegentijdritten. De uiteindelijke winnaar is degene die na drie weken in een zo kort mogelijke tijd alle etappes heeft weten uit te fietsen. Er zijn ook nog prijzen voor onder andere de beste klimmer, de beste sprinter en de beste jongere.

Welke etappes zijn er in de Tour de France?

Zoals gezegd zijn er verschillende soorten etappes in de Tour de France. Start iedereen tegelijkertijd en is het parcours redelijk vlak, dan spreken we van een wegrit. Staan er een paar flinke bergen op het programma dan hebben we het over een bergetappe. Bij sommige etappes start iedereen individueel en dan hebben we het over een tijdrit. Als een wielrenner zo'n tijdrit samen met zijn ploeg rijdt, dan hebben we te maken met een ploegentijdrit. De leider in het algemeen klassement draagt de gele trui. De drager van de groene trui staat bovenaan in het puntenklassement (waarbij de punten behaald kunnen worden aan het eind van etappes en in tussensprints). De bolletjestrui is voor degene die de meeste punten scoorde aan de top van de bergen.

Waar kunt u op inzetten tijdens de Tour de France?

Vooraf en tijdens de Tour de France kunt u geld inzetten op verschillende mogelijkheden. Als u gaat wedden op sport kunt u bijvoorbeeld voorspellen wie de winnaar gaat worden van het eindklassement. Maar ook het aanwijzen van een winnaar per etappe is mogelijk. Is er een etappe al bezig? Ook dan kunt u op allerlei zaken inzetten. Zoals wie als eerste de top van de berg bereikt. Of welke wielrenner als eerste demarreert. Er zijn soms ook weddenschappen die een extra veiligheid voor u inbouwen. Bijvoorbeeld dat als er een valpartij plaatsvindt, u uw geld niet kwijt bent. De quotering is dan meestal wel iets lager. U zult merken dat u met live wedden op de Tour de France echt alle kanten op kunt. De meeste online bookmakers bieden ook een livestream van de wedstrijd aan om nog sneller te kunnen reageren. Maar de meeste televisiezenders zenden de Tour sowieso al live uit, dus dat moest daarvoor ook al geen problemen opleveren.

Spelen met bonusgeld tijdens de Tour de France

Bijna elke aanbieder van weddenschappen op de Tour de France biedt bonusbedragen aan. Vaak gaat het dan om aanmeldbonussen of een bonus na het doen van een eerste storting. Maar bij evenementen komt het ook vaak voor dat er extra bonussen worden toegekend. Houd de goksite daarom goed in de gaten als u gaat wedden op de Tour de France.

Populaire bookmakers voor de Tour de France

Geld inzetten op de Tour doet u natuurlijk niet zo maar bij elke bookmaker. U wilt wel zeker weten dat het een betrouwbare partij betreft. Om het u gemakkelijk te maken bij uw zoektocht hebben we hier een aantal geschikte en uiterst veilige online bookmakers geselecteerd waar u de mogelijk heeft om te wedden op wielrennen en diverse weddenschappen kunt plaatsen op de Tour. Ga onbezorgd geld inzetten op de uitslagen van de Tour de France en behaal mooie winsten. Bekijk onze complete lijst en ontdek wat de beste mogelijkheden voor spelers in België zijn. U ziet hier ook direct of er bonusbedragen te verdienen zijn en hoe hoog die bedragen zijn.

Wilt u ook gaan wedden op de Tour de France? Kies dan voor een van de verschillende bookmakers en online wedkantoren.