Wedden op tennis

Wedden op tennis bij goksites

Bent u van plan om te gaan wedden op tennis en tennisuitslagen? Dan wilt u natuurlijk wel goed beslagen ten ijs komen. Het is daarbij niet alleen belangrijk om te weten hoe sportweddenschappen in het algemeen en het wedden op tennis in zijn werk gaat, ook is het handig als u goed op de hoogte bent van de tennissport. Denk daarbij aan de spelregels van tennis, maar ook welke spelers en speelsters wereldwijd bij de absolute tennistop horen.

Top tennis in België

Tennis is een individuele balsport waarbij de spelers met een racket de tennisbal over het net moeten slaan. De bedoeling is om punten te winnen van de tegenstander door ervoor te zorgen dat de tegenstander de bal niet terug kan slaan of door hem of haar de fout te laten maken. Tennis wordt zowel recreatief als professioneel gespeeld. Over het algemeen zijn tennisspelers in België lid van een vereniging. De overkoepelende organisatie daarvan is Tennis Vlaanderen (en AFT voor Wallonië). België kent verschillende toptennissers en toptennissters. Een aantal jaar geleden waren vooral Kim Clijsters en Justine Henin bij de dames zeer bekend. Nu zijn vooral Elise Mertens en Kirsten Flipkens het bekendst. Bij de mannen staan David Goffin en Steve Darcis hoog op de wereldranglijst.

Verschillende tennistoernooien en tenniswedstrijden

Kijken we naar het hoogste niveau bij tennis (dus de wedstrijden van de tennisprofs) dan zijn er het hele jaar door over de hele wereld tennistoernooien te spelen. Dat kan zowel in het enkelspel als het dubbelspel plaatsvinden. Bij de mannen zijn de ATP-toernooien de hoogste standaard, bij de vrouwen is dat WTA. Vier keer per jaar vindt er een super tennistoernooi plaats; dit zijn de zogeheten Grand Slam toernooien. In januari is dat de Australian Open, in mei en juni het graveltoernooi van Roland Garros, in juli het grastoernooi Wimbledon en in augustus en september wordt de US Open gehouden. Het is ook mogelijk om als land deel te nemen aan een Wereldcompetitie. Bij de mannen wordt dat de Davis Cup genoemd, de vrouwen spelen de zogeheten Fed Cup. De beste spelers per land spelen dan tegen elkaar. Herkenbaar bij dit soort wedstrijden zijn vaak de joelende supporters, die chauvinistischer dan ooit hun landgenoten aanmoedigen.

Zo kunt u wedden op tennis

Wilt u gaan wedden op tennis, dan moet u vooraf goed nadenken over een aantal zaken. Kijk bijvoorbeeld welke spelers de afgelopen weken veel gewonnen hebben en dus in vorm zijn. Let ook op of ze bijvoorbeeld een toernooi in eigen land spelen, want dan zijn ze vaak nog meer gemotiveerd. Houd ook rekening met de ondergrond waarop gespeeld wordt: sommige spelers kunnen beter uit de voeten op gras bijvoorbeeld dan op gravel.

Waar geld op inzetten bij tennis?

U heeft bij wedden op tennis een heleboel inzetmogelijkheden. Zoals bijvoorbeeld inzetten op wie de wedstrijd wint. Maar er zijn nog veel meer inzetmogelijkheden waar u uit kunt kiezen. Vooral op het gebied van live wedden is er veel mogelijk. U kunt bijvoorbeeld inzetten op elk punt of gokken dat een speler zijn servicegame verliest bijvoorbeeld. Alle denkbare situaties passeren bij wedden op tennis de revue. Handig daarbij is ook dat u een livestream van de wedstrijd kunt bekijken als u geld op die match inzet. Wie een beetje inzicht in het spelletje heeft, kan dan makkelijk wedden op de punten die er gespeeld worden of wie de winnaar van een bepaalde game of set wordt. Wat ook mogelijk is, is om op een serie van tenniswedstrijden te wedden, waarbij de quoteringen met elkaar vermenigvuldigd worden. Dat kan een hoge opbrengst opleveren maar dan moeten wel ook alle voorspellingen juist zijn.

Bonus bij wedden op tennis

Gaat u voor het eerst gokken op sport, in dit geval tennis? Dan is het bij bijna elke aanbieder van tennisweddenschappen mogelijk om een bonus te verkrijgen. Vaak bestaat een sportweddenschappen bonus uit een risicoloze eerste weddenschap. Ofwel: als u de eerste keer verliest, mag u nogmaals voor hetzelfde bedrag een inzet plaatsen, zonder dat er geld van uw account af gaat. Dit wordt ook wel een cashback bonus genoemd. Check wel even de bijbehorende voorwaarden. Je moet namelijk eerst de bonus vrijspelen, vaak moet u uw gewonnen bonus meerdere keren inzetten alvorens u er winsten mee kan laten uitkeren. Het kan ook zijn dat u een bepaald percentage van uw eerste storting als bonusgeld krijgt om mee te spelen. Let op: zo'n bonus is wel een stuk lager dan bij casinogames. Dat komt door de vaak hoge quoteringen bij wedden op tennis.

Populaire bookmakers bij tennisweddenschappen

Als u met geld gaat gokken op tennis, dan wilt u natuurlijk wel dat u dat bij een betrouwbare bookmaker kunt doen. Wij hebben een selectie gemaakt van de betere online bookmakers en goksites waar u kunt wedden bij tennis. Neem een kijkje op de lijst en ontdek wat de favoriete plekken van ons en de spelers in België zijn. Tevens is zichtbaar of u een bonus kunt krijgen en hoe hoog die bonus is.

Wilt u ook gaan wedden op tennis? Maak dan een keuze uit de verschillende bookmakers en online wedkantoren en kies voor een wedstrijd met spelers waar u veel van af weet.