Wedden op Jupiler Pro League

Bent u fan van de Belgische voetbalcompetitie en wilt u gaan wedden op de Jupiler Pro League? Dan is het altijd slim om u goed te verdiepen in alles wat met de voetbalclubs in die competitie te maken heeft. Een liefhebber van de Belgische competitie zijn is waarschijnlijk niet genoeg: u moet echt alle ins en outs van de spelers, de clubs en allerlei andere randzaken als een spons opnemen. Alleen dan bent u in staat om slim in te zetten op voetbalwedstrijden uit de Belgische Jupiler Pro League.

Wat is de Jupiler Pro League?

Jupiler Pro League is de commerciële naam van de Belgische voetbalcompetitie, ook wel Profvoetbal 1A geheten. In die competitie strijden jaarlijks zestien teams om de landstitel, in de periode juli tot en met mei van het volgende jaar. Na de reguliere competitie waarin alle teams een keer uit en thuis tegen elkaar spelen, worden de play-offs gespeeld. Op basis van het eindklassement uit de reguliere competitie worden de teams ingedeeld in 4 groepen voor de play-offs. De zes beste teams komen in Play-Off 1 terecht. Die poule bepaalt wie uiteindelijk landskampioen voetbal van België zal worden. De punten uit de reguliere competitie gaan niet meteen verloren: het puntentotaal van elk team wordt door twee gedeeld en naar boven afgerond. De nummer 1 heeft ook nog kans om de Champions League te bereiken. Dat is wel afhankelijk van hoe goed de Belgische ploegen Europees hebben gepresteerd de afgelopen jaren. De twee onderste ploegen uit de reguliere competitie spelen een best-of-five tegen elkaar. De voorlaatste begint met 3 punten, de laatste met 0. De winnaar mag de eindronde spelen tegen drie periodekampioenen uit de tweede klasse, waarvan de winnaar naar de Jupiler Pro League promoveert. De verliezer zal rechtstreeks degraderen naar de tweede klasse.

Teams uit de Jupiler Pro League

De Jupiler Pro League gaat elk jaar van start met 16 voetbalploegen. In het seizoen 2016/2017 werd RSC Anderlecht kampioen, in totaal al voor de 34e keer. In het seizoen 2017/2018 zullen de volgende teams deelnemen aan de Belgische voetbalcompetitie en strijden voor de titel: Anderlecht, Charleroi, Club Brugge, Eupen, Genk, Gent, Kortrijk, KV Mechelen, Lokeren, Mouscroun, Oostende, Royal Antwerp, St. Luik, St. Truiden, Waasland-Beveren en Waregem.

Zo kunt u wedden op Jupiler Pro League

Als u wilt gaan wedden op wedstrijden uit de Belgische Jupiler Pro League, dan kunt u terecht bij een groot aantal bookmakers en online wedkantoren. Het mooie is dat er in een jaar echt enorm veel wedstrijden gespeeld worden, zeker met alle play-off wedstrijden nog aan het einde. Veel kans dus voor u om slim te wedden op Jupiler Pro League matches. Dat kan uiteraard op de wedstrijd zelf (winnaar, verliezer, gelijkspel) maar ook op de einduitslag, of nog een stapje verder via live wedden. Bij live wedden op de Jupiler Pro League partijen, kunt u inzetten op nagenoeg elke denkbare spelsituatie. Bijvoorbeeld of de zojuist gekregen penalty een doelpunt zal opleveren, of welke speler als eerste een doelpunt zal maken in de wedstrijd.

Tip voor als u nog niet zo bekend bent met wedden op wedstrijden uit de Jupiler Pro League: begin met kleine bedragen en houd het eenvoudig. Pas als u meer kennis heeft opgedaan kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een combinatieweddenschap of meer geld per voetbalwedstrijd in gaan zetten.