Inzetmogelijkheden bij bookmakers

Inzetten op weddenschappen bij bookmakers

Als u van plan bent om een sportweddenschap te plaatsen bij een online bookmaker, dan is het handig om te weten wat een bepaalde inzet betekent en hoe die weddenschap precies in zijn werk gaat. Zo is het sportaanbod alleen al erg groot en is er binnen elke soort sport en zelfs tijdens elke wedstrijd heel veel mogelijk om op in te zetten.

Er zijn meer dan 300 verschillende mogelijkheden om weddenschappen bij bookmakers te plaatsen. In dit artikel leggen we daarom de meest voorkomende inzetten uit zodat u weet hoe u die sportweddenschappen kunt gaan plaatsen. U leest wat de risico's en winkansen zijn en welke verschillende mogelijkheden u heeft bij het doen van uw inzetten op de site van een online bookmaker.

Verschillende soorten weddenschappen

Elke weddenschap beschikt over een notering of quote, in het Engels ook wel odd genoemd. Hoe lager de notering, hoe groter de kans dat die partij wint. Deze factor bepaalt ook hoe hoog uw winst zal zijn als u die weddenschap wint en geeft op die manier uw winkans aan.

De meest eenvoudige vorm van een weddenschap op een sportwedstrijd is een enkelvoudige weddenschap. Hierbij zet u in op wie de wedstrijd wint, verliest of dat het een gelijkspel wordt.

Bij een combinatieweddenschap zet u in op een combinatie van wedstrijden. De noteringen van beide wedstrijden worden met elkaar vermenigvuldigd. Om te winnen moet u dus beide uitslagen goed voorspeld hebben. Deze inzet vind u ook op de Betslip Bij een meervoudige weddenschap zet u in op twee van de drie mogelijke resultaten. Let hierbij wel op dat niet elke variant als meervoudige weddenschap is toegestaan.

Andere vormen van weddenschappen bij bookmakers

Bij live wedden zet u tijdens de wedstrijd in op situaties die kunnen voorkomen. Wie maakt het eerste doelpunt bij voetbal, welke tennisser slaat de eerste ace en krijgt een basketbalspeler van een bepaalde club in het volgende kwart een straf toegekend? De quotes veranderen daarbij continu, afhankelijk van hoe de wedstrijd verloopt. Bij een resultaatweddenschap moet de einduitslag precies goed voorspeld worden. Dus niet winnen of verliezen, maar echt met het aantal gevallen doelpunten erbij (in het geval van bijvoorbeeld voetbal). Kiest u voor een resterende tijd weddenschap, dan wordt de stand op het moment dat u uw inzet plaatst virtueel weer op 0-0 gezet. Als het op dat moment bijvoorbeeld al 3-0 is, kan een wedstrijd zo toch weer spannend worden.

Weddenschappen op sport voor professionals

Bent u al wat verder gevorderd op het gebied van sportweddenschappen? Kies dan eens voor een systeemweddenschap. Dat is een uitgebreide variant van een combinatieweddenschap. Hierbij verhoogt u bewust uw winstmogelijkheden en is het mogelijk om met 1 of meer verloren weddenschappen toch uiteindelijk in totaal geld te winnen. Van een bankweddenschap maakt u gebruik als u overtuigd bent van de uitkomst van een wedstrijd. U speelt dan een systeemweddenschap als zogenaamde 'bank'. Het is wel belangrijk dat uw bankweddenschappen goed zijn. Kloppen ze namelijk niet, dan heeft u altijd verloren. Bij een dubbele kans worden twee verschillende uitkomsten van een wedstrijd gecombineerd, om zo uw risico te minimaliseren. Twee van de drie mogelijke uitkomsten zijn dan gedekt.

Speciale inzetopties en –mogelijkheden bij sportweddenschappen

Tot slot volgen hier nog een aantal specifieke benamingen van inzetmogelijkheden die u heeft bij het wedden op sport. Zo is de 1x2 de bekendste manier van gokken en staat gelijk aan de toto. U voorspelt of de thuisploeg wint, de uitploeg of dat het een gelijkspel wordt, een enkelvoudige weddenschap eigenlijk. Bij over/under zet u in op of het aantal doelpunten in de wedstrijd meer of minder dan een bepaald getal zal zijn (vaak wordt daarbij 2,5 gehanteerd). Hetzelfde is mogelijk met aantal games (in tennis), gefinishte coureurs (Formule 1) en gescoorde punten (basketbal). Bij een correct score dient u precies de juiste einduitslag te voorspellen. To score houdt in inzetten op wie er het eerste doelpunt gaat maken. Bij draw no bet is een gelijkspel uitgesloten. De quote is dan wel wat lager dan bij een 1x2-weddenschap, maar bij een gelijkspel krijgt u in elk geval uw inleg terug.

Zo zijn er bij het sportwedden dus heel veel verschillende mogelijkheden van inzetten te onderscheiden. Neem ook eens een kijkje op een van de vele Belgische sites waar u sportweddenschappen kunt plaatsen. U ziet dan deze en nog heel veel andere mogelijke inzetten terug.