Uitleg sportweddenschappen

Zo plaatst u een online weddenschap op sport

Als u een online weddenschap op een sportwedstrijd wil plaatsen, is het van belang om vooraf ook goed te weten hoe wedden nu precies werkt. Daarbij dient u een aantal basisbeginselen van het sportwedden onder de knie te hebben en goed te begrijpen. Zo is het bijvoorbeeld cruciaal om te weten wat de value is bij sportwedden. Wie succesvol wil zijn in wedden, kijkt niet zozeer naar het juist voorspelen van de winnaar, maar welke weddenschap de beste value biedt.

Value betting

Als u kiest voor value betting, dan doet u in principe niets anders dan inzetten op odds of quotes die volgens uw eigen kansberekening te hoog staan. Elke wedstrijd krijgt vooraf van de bookmaker zo'n odd of quote mee. Bijvoorbeeld 2,1 als de thuisploeg wint en 6,6 als de uitploeg wint. Als u van mening bent (op basis van eigen berekening en inschatting) dat die 6,6 te hoog is dan, dan loont het om juist op die uitslag in te gaan zetten, ook al is de kans kleiner dat die uitslag ook daadwerkelijk zal plaatsvinden. Een bookmaker bepaalt zijn odds aan de hand van hoe hij of zij denkt dat wij als speler later onze inzetten zullen plaatsen. Zij willen zich immers verzekeren van een gegarandeerde winst.

Geld inzetten op een sportwedstrijd

Heeft u een account aangemaakt bij een online bookmaker en wilt u geld gaan inzetten op een of meerdere sportwedstrijden? Neem dan een kijkje bij de verschillende sporten waarop u geld kunt inzetten en kies een sport waar u veel van afweet. Inzetten en gokken op een voor u onbekende sport heeft meestal niet zo veel zin. Schrik niet in het begin, want u heeft wel honderden mogelijkheden bij het wedden op sport. Het is verstandig om in het begin te kiezen voor enkelvoudige weddenschappen en pas als u wat meer ervaren bent ook moeilijkere weddenschappen op sport te gaan doen. Een enkelvoudige weddenschap is de meest makkelijke en ook de meest gebruikte. Het enige dat u hoeft te doen is te voorspellen wie er wint of dat er een gelijkspel is. Zo'n weddenschap wordt ook wel een 1x2 weddenschap genoemd. In het onderstaande filmpje kunt u zien hoe u een dergelijke weddenschap plaatst.

Een combinatie weddenschap afsluiten

U heeft ook de mogelijkheid om op meerdere uitslagen tegelijkertijd in te zetten door middel van een combinatie weddenschap. U wint dan pas als alle voorspellingen van uw gedane inzet kloppen. Het interessante aan een combinatie weddenschap is dat de quotes die per wedstrijd gelden met elkaar worden vermenigvuldigd, zodat het een flinke winst kan opleveren. Hierdoor is de kans op winst natuurlijk wel kleiner.

En zo plaatst u een weddenschap op een sportwedstrijd

Heeft u een wedstrijd of quote op het oog? Dan hoeft u alleen nog maar in te zetten. U heeft dan allereerst een account nodig bij de bookmakersite waar u op dat moment aan het kijken bent. Vervolgens moet er geld op uw speelaccount staan. Zo niet, dan kunt u dat toevoegen op het moment dat u de inzet plaatst. Het plaatsen van de inzet gaat als volgt in zijn werk. U klikt bij de partij van uw keuze op de quote waar u op wilt inzetten en kunt dan direct het bedrag van uw inzet invullen. Er komt meteen bij te staan hoeveel u zult winnen als u de juiste uitslag voorspeld heeft. Vervolgens klikt u op 'plaats weddenschap' om de inzet te doen. Best gemakkelijk toch?

Het wordt ingewikkelder door de hoeveelheid mogelijke inzetten waaruit u kunt kiezen. Zo kunt u door middel van live wedden bijvoorbeeld inzetten op momenten en gebeurtenissen tijdens de wedstrijd. Dat houdt het wedden op sport extra spannend.