Wedden op eSports
Wilt u gaan wedden op e-sports? Dan is het wel noodzakelijk dat u goed op de hoogte bent van deze tak van sport. Af en toe een online game spelen, wil nog niet zeggen dat u ook weet hoe u slim op e-sports geld in kunt zetten. Vandaar dat u op deze pagina uitgebreide informatie over gaming events vindt. We gaan in op welke spellen er gespeeld worden, welke toernooien er zijn en hoe u uiteindelijk het beste kunt wedden op e-sports bij goksites.
Zo kunt u deelnemen aan weddenschappen rond e-sports
Als u wilt gaan wedden op e-sports, dan heeft u eerst een account nodig bij één van de betere online bookmaker die ook e-sports in België aanbiedt. Niet elke goksite heeft dit in het assortiment zitten maar bij goksites kunt u deelnemen aan e-sports weddenschappen. Spelers spelen tegen elkaar voor prijzengeld, meestal in toernooivorm met 5 tegen 5 of 1 tegen 1. Doordat e-sports zich zo ontwikkeld heeft de laatste jaren, is het mogelijk om geld in te zetten op de uitslagen van wedstrijden. Het volgen van deze sport is dan geen overbodig luxe. Als u er niks vanaf weet, is de kans vrij klein dat u gaat winnen met gokken op eSports. De mogelijkheden bij wedden op e-sports zijn trouwens stukken minder dan bij andere sporten. Dit is vooral om eventuele fraude tegen te gaan. U kunt wel wedden op wie of welk team de match wint of verliest en met hoeveel punten verschil de wedstrijd zal eindigen. Zorgt dat u goed op de hoogte bent en blijft van de ontwikkelingen rondom de teams. Is het team bij dit toernooi aanwezig met hun beste spelers en wat hebben zij de afgelopen weken gepresteerd? In principe dus eigenlijk dezelfde zaken als waar u rekening mee moet houden bij andere sporten, alleen is het voor veel gokkers vaak lastiger om zich deze sport eigen te maken. Bent u juist een gameliefhebber, dan kan wedden op e-sports voor u een interessante bezigheid worden.
Wat zijn e-sports eigenlijk?
E-sport is de afkorting van electronic sports en is een term die u kunt tegenkomen bij het competitief spelen van computerspellen. Of e-sports ook echt tot de sporten gerekend kunnen worden, is een vraag die we hier niet zullen behandelen en is in feite ook helemaal niet van belang. Wat wel duidelijk is, is dat de e-sport de afgelopen jaren enorm gegroeid is. Dat is niet alleen te zien aan het publiek maar ook aan de hoogtes van het prijzengeld voor de deelnemers.
Toernooien en competities bij e-sport events
De internationale overkoepelende organisatie is de ieSF die werd opgericht in 2008. Elk jaar zijn zij degenen die de officiële wereldkampioenschappen e-sports organiseren. Maar er zijn nog meer toernooien te spelen naast dit WK, namelijk een aantal noemenswaardige internationale toernooien. Het spelaanbod per toernooi is wisselend en heeft alles te maken met hoe populair bepaalde spelen zijn. Het grootste e-sportstoernooi zijn de World Cyber games en dat toernooi heeft alles weg van een soort Olympische Spelen, inclusief een openingsceremonie. Bij dit toernooi worden verschillende populaire spellen gespeeld, zoals League of Legends, Starcraft II en Counter-Strike. Er is ook nog een Electronic Sports World Cup en dat geldt ook als een wereldkampioenschap. Het is ontstaan uit het kleinere en lokale LAN Arena, georganiseerd door het Franse bedrijf Ligarena. Deelnemers kunnen zich voor dit toernooi kwalificeren door de nationale kampioenschappen in hun eigen land te winnen en vervolgens hun land te vertegenwoordigen in de finale. In België wordt professioneel aan e-sports gedaan sinds 2008. In dat jaar vond in Antwerpen voor de eerste keer het Antwerp E-Sports Festvial plaats. De prijzenpot van dat toernooi? Maar liefst 50.000 euro!