Baccarat en punto banco: hoe te spelen?

Een voor beginners wat minder bekend tafelspel dat toch heel vaak gespeeld wordt wereldwijd is het kaartspel baccarat. Het wordt ook wel punto banco genoemd en komt oorspronkelijk uit Italiƫ. U zou het spel wellicht kunnen kennen van James Bond, die het regelmatig speelt in de vele films die er over hem zijn.

Doel van baccarat

Het doel van het spel baccarat is als volgt: zet in op de hand waarvan u denkt dat die het getal 9 zo dicht mogelijk zal benaderen. U speelt het spel overigens niet tegen andere spelers, maar tegen de bank die ook wel de dealer wordt genoemd. De telling van de kaarten gaat tot maximaal 9 punten. Wordt dit aantal overschreden, dan wordt het tiental weggelaten. Een totaal van 12 is dan 2. De speler en de bank krijgen ieder maximaal 3 kaarten.

De waardes van de kaarten

Voor welke getallen staan de verschillende kaarten bij baccarat? Een 10, boer, vrouw of koning zijn 0 punten waard. De aas is 1 punt waard en de getallen hebben gewoon hun eigen puntwaarde.

Inzetten bij baccarat

U kunt bij baccarat inzetten op de speler (uzelf), de bank of op gelijkspel. U vindt deze drie opties op de speeltafel terug. Het is ook mogelijk om op alle drie tegelijkertijd in te zetten, maar de vraag is of dat verstandig is. Er worden eerst 2 kaarten gedeeld aan zowel de speler als de bank. Soms wordt er nog een extra kaart getrokken om het spel te beslissen. Heeft de speler of de bank bij de eerste twee kaarten een totaal van 8 of 9 dan worden er geen extra kaarten meer getrokken. Degene met 9 wint, of als allebei een 8 of een 9 hebben dan is het een gelijkspel. Bij alle andere uitkomsten wordt er nog een extra kaart gedeeld. Uw inzetten op de speler of op de bank worden 1 tegen 1 uitbetaald, terwijl een winnende hand bij een gelijkspel 8 tegen 1 wordt uitbetaald.

Live baccarat of punto banco spelen

U heeft bij veel goksites de mogelijkheid om live punto banco of baccarat te spelen. Daar neemt u online plaats aan een echte speeltafel waar een live dealer de kaarten deelt. U kunt indien gewenst tegen deze dealer praten met behulp van de chatfunctie.